Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit szeretek olvasni?

2009.03.28

Mindig is a romantikus könyvek és szerelmes történetek érdekeltek, gyerekkoromban nagyon sok csíkos és pöttyös könyvet elolvastam. Anyukámtól örököltem az olvasás és a könyvek szeretetét. Neki mindig ott volt / van egy könyv az éjjeliszekrényén, a szabadidejében pedig vagy olvas, vagy rejtvényt fejt.

 

Amióta az Ulpius-háznál dolgozom, újra elkezdtem olvasni, igaz nem a saját választásomat, hanem azt, amit a kiadó ad, hogy lektoráljam. Ez azt jelenti, hogy elolvasom, elmondom róla a véleményemet, és megítélem, hogy érdemes lenne-e megjelentetni magyarul. A Ward sorozat alapján én lettem a kiadónál a paranormális témájú könyvek felelőse / "szakértője", és mindig ilyen típusú történeteket kapok. Amennyire nem szerettem régebben a vámpírok, alakváltók, vérfarkasok világát, most annyira megkedveltem. De persze csak a romantikus vonulatát. Az erőszak most is fényévekre áll tőlem. 

 

Mostanában egyre kevesebb a lektorálandó könyv, ezért a saját szórakozásomra olvasok romantikus regényeket. Egy-két kivételtől eltekintve angolul. Ritkán tudom magyarul élvezni a történeteket, mert folyton átfogalmazom magamban a mondatokat, ha nem találom elég gördülékenynek. Ez a kényszer sajnos szakmai ártalom nálam, ezért inkább kerülöm a magyar fordításokat, és eredetiben olvasok.

 

Kedvenc könyvem a Ward sorozaton és az írónő korábbi regényein kívül nincs. Kedvenc filmem azonban mindig is a Sztárom a párom (Notting Hill) volt és lesz. Imádom Julia Robertset és Hugh Grantet, ebben a filmben pedig együtt szenzációsat alakítanak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Egy lelkes FTT rajongó

Diana,2015.03.26 19:23

Kedves Andi!
Én nagy FTT rajongó vagyok és szeretném megköszönni a színvonalas munkáját.Minden magyarul megjelent részt olvastam és bátran állíthatom, hogy színvonalas fordítást tarthat a magyar olvasó a kezében.
Mivel említette, hogy szereti a romantikus történeteket, figyelmébe ajánlom Nalini Singh Egy világ két faj állandó küzdelem (Psy challanges) sorozatát :-)

Re: Egy lelkes FTT rajongó

LadyA,2015.03.27 10:54

Nagyon köszönöm a dicséretet, örülök, hogy kedveled a sorozatot, én is imádom. Annak pedig még jobban, hogy tetszik a munkám.

Hallottam már Singh sorozatáról, de még nem olvastam. Köszönöm a tippet, meg fogom nézni.
Andi